Recepty

Zapomeňte na obyčejné zmrzlinové opojení, protože letos je trendy jíst zmrzliny netradičně, ať už jako dezert, koktejl nebo si pohrát se zdobením pohárů a ledových dobrot na špejli. Inspirujte se našimi recepty:

Mini zmrzlinový dortík ze zmrzliny Kuba

Ingredience:

Piškot

  • forma 20cm
  • 4 vejce
  • 260g cukru krupice
  • 130ml slunečnicového oleje
  • 220g polohrubé mouky
  • 40g holandského kakaa
  • 8g prášku do pečiva
  • 130ml studené vody
  • Robot, šlehací metla

Tvarohový krém Kubík

  • 250g mascarpone
  • 120g lehce povolené tvarohové zmrzliny Kubík (1,5 balení/kelímku)
  • Čerstvé nebo mražené maliny
  • Trocha cukru na doslazení

Na dekoraci:

  • Stékaná čokoláda:
  • 70g bílá čokoláda
  • 30g smetana 31%
  • Bílá a růžová barva na čokoládu

 

Postup:

Piškot
Vejce s cukrem vyšlehejte do pěny. Vedle do misky prosít sypké suroviny (mouka, kakao a prášek do pečiva). Do vaječné pěny na střídačku přidejte olej + sypké suroviny (mouka, kakao a prášek do pečiva). Nakonec pomalu přilejte vodu

Forma 17cm, péct ve vyhřáté troubě 170 stupňů cca 60min.
Pokud těsto vylijete např. na plech, doba pečení se zkrátí. Kontrolu proveďte pomocí špejle, jakmile ji vytáhnete z těsta suchou, je korpus upečený.

Po vychladnutí pomocí vykrajovátka o průměru 7cm vykrájejte kolečka.

Tvarohový krém Kubík
Mascarpone s lehce povoleným Kubíkem vyšlehejte do hladkého krému. Dle chuti případně doslaďte cukrem moučka.
Do poloviny krému zapracujte rozdrcené maliny.

Skládání dortíku
Kruhové vykrajovátko vyložte pevnou fólií, dospod vložte kolečko piškotu. Na to nastříkejte pomocí cukrářského sáčku malinový a tvarohový krém. Nahoře přiklopte dalším kolečkem piškotu. Dejte do mrazáku ztuhnout.

Dekorace
Rozehřejte čokoládu a smíchejte ji se smetanou, obarvěte dle libosti. Nechte stranou trochu zchladnout. Čokoládou ozdobte vychlazený dort.

Smyslný Mrož Černý rybíz s čokoládou a kandovanými květy

Ingredience:

  • 1x nanuk Mrož Černý rybíz
  • bílou čokoládu
  • fialovou barva na čokoládu
  • kandované květy fialek nebo levandule

Postup:

Nahřejte čokoládu, obarvěte do požadovaného odstínu a vložte ji do sáčku, který na konci prostřihněte, aby v něm zůstal malý otvor. Na pečící talíř položte nanuk Mrož Černý rybíz a podle fantazie jej ozdobte čokoládou a kandovanými fialkami nebo levandulí. Přendejte na talíř a můžete servírovat.

PEGAS COFFEE MARTINI

Ingredience:

  • 2 polévkové lžíce Pegas Vanilka přímo do sklenice
  • Do šejkru nadávkujte na kostky ledu:
  • 2cl Vodka
  • 2cl Bailey’s nebo jiný podobný krémový likér
  • 4cl espresso (horké)

Postup:

Důkladně vyšejkrujte a přelijte do sklenice na zmrzlinu. Na ozdobu použijte zrnka kávy.

MROŽ DAIQUIRI

Ingredience:

  • 45g Mrož Jahodová dřeň v kelímku
  • 4cl Havana Club Anějo 3 Aňos
  • 1,5 kávové lžičky vanilinového cukru
  • 2cl čerstvé citronové šťávy

Postup:

Do mixéru přidejte veškeré ingredience a umixujte je spolu s ledovou tříští. Přelijte do sklenice a na závěr koktejl ozdobte čerstvou jahodou.

Jahodový Mrož zdobený načechraným piškotem a čokoládou

Ingredience:

  • 1x nanuk Mrož Jahoda v tmavé čokoládě
  • bílou čokoládu cca 30-50g
  • 100g celá vejce
  • 80g cukr krupice
  • 30g hladké mouky
  • jedlou barvu na vytvoření „microwave sponge“

Postup:

Nejprve vyšlehejte vajíčka s cukrem, dokud se nevytvoří dokonale nadýchaná sněhová pěna. Přidejte trochu červené barvy a následně do směsi po troškách přimíchávejte mouku. Až bude pěna hotová (nadýchaná konzistence s viditelnými bublinami vzduchu). Poté vezměte papírový nebo plastový kelímek a do půlky naplňte pěnou a vložte ho do mikrovlnné trouby na plný výkon na 30 vteřin. Po vyjmutí z mikrovlnné trouby položte kelímek vzhůru dnem na prkýnko. Pozn.: Kelímek musíte zespodu proděravět (4 dírky), aby z něj utíkala pára. Na talíř dejte nanuk Mrož Jahoda, vezměte hrubší štětec a namočte ho do rozpuštěné bílé čokolády a udělejte nepravidelný tah štětcem. Z kelímku vyndejte piškot, roztrhejte na menší kousky. Na čáru z čokolády posaďte kousek piškotu.

Přejeme dobrou chuť.

Hříšně malinový dezert zjemněný sněhovými pusinkami

Ingredience:

  • 1x nanuk Pegas Premium Cream & Raspberry
  • hrst čerstvých malin
  • na 1 plech sněhových pusinek (2 bílky velikosti M, 140 g cukru krupice, špetka soli)

Postup:

Bílky se špetkou soli vyšlehejte, dokud se nezačne tvořit sníh. Poté přidejte na dvě části 140 g cukru a vyšlehejte pevný sníh, tak aby byly špičky pusinek ostré a neohýbaly se. Pusinky pečte na 120 stupňů v předem vyhřáté troubě na 160 stupňů.
Na talíř položte nanuk Pegas Premium Cream & Raspberry a za použití jedlého lepidla (rozehřátá čokoláda, marmeláda) připojte pusinky. Na závěr nanuk ozdobte čerstvými malinami.

BORŮVKOVÝ ŠEJK

Ingredience:

  • 3 polévkové lžíce Mrož borůvkový s jogurtem
  • 3cl smetana ke šlehání
  • 1,5 cl medu
  • 8cl mléka
  • 2cl pomerančový fresh

Postup:

Do vysoké sklenice přidejte veškeré ingredience a umixujte je v mixéru s ledovou tříští. Přelijte do vysoké sklenice a na závěr koktejl ozdobte borůvkami a pomerančovou kůrou.
Pozn.: U tohoto koktejlu můžete použít i jiné příchutě krémových ovocných zmrzlin.

Zmrzlinové rande – oříšky a čokoláda

Ingredience:

  • 2x kopeček – příchuť vlašský ořech
  • 1x kopeček – Pegas Extra čokoládová
  • Sekané oříšky
  • Karamelový topping
  • Trojúhelníček-oplatka

Postup:

Do misky vložte dva kopečky zmrzliny vlašský ořech a jeden kopeček čokoládové zmrzliny, posypte sekanými oříšky a polijte karamelovým toppingem. Na závěr přidejte oplatku.

Rozmarné léto

Ingredience:

  • 1 kopeček Mrož černý rybíz- vanička
  • 4 dlouhé piškoty
  • Hrst malin a borůvek
  • Jahody
  • Polévková lžíce marmelády z černého rybízu

Postup:

Na dezertní talíř dejte 4 dlouhé piškoty, které namažte marmeládou. Díky marmeládě budou piškoty krásně držet u sebe. Navrch piškotů položte kopeček zmrzliny černý rybíz. Přidejte maliny, borůvky, jahody, ozdobte trochou domácí marmelády z černého rybízu a ihned podávejte.

Pravá vanilka v kokosu

Ingredience:

  • 2x kopeček – Vanilková zmrzlina Pegas ve vaničce
  • Kokosový ořech
  • Hoblinky čokolády
  • Vanilkový lusk

Postup:

Do rozpůleného kokosového ořechu vložte dva kopečky vanilkové zmrzliny, posypte nastrouhanými kousky čokolády a ozdobte vanilkovým luskem. Kokosový ořech můžete také vydlabat a kousky kokosu přidat do zmrzliny.

Lesní symfonie

Ingredience:

  • 1x kopeček – Pegas vanilková ve vaničce
  • 1x kopeček – Jahodový Mrož ve vaničce
  • 1x kopeček – Prima Stracciatella
  • Lesní směs
  • Jahodový topping
  • Šlehačka
  • Dvě sladké trubičky

Postup:

Do misky vložte kopeček vanilkové zmrzliny, kopeček jahodové zmrzliny a kopeček stracciatelly, posypte lesní směsí, zalijte jahodovým toppingem a přidejte dvě sladké trubičky. Na závěr ozdobte trochou šlehačky.

Ledová káva

Ingredience:

  • 1x kopeček – Pegas vanilková ve vaničce
  • Šlehačka
  • Káva
  • Čokoládové hobliny

Postup:

Do vysoké sklenice dáme led, kopeček vanilkové zmrzliny a zalijeme připravenou kávu. Nakonec ozdobíme šlehačkou a posypeme čokoládovými hoblinami.

Květinové mámení

Ingredience:

  • 2x kopeček – Pegas vanilková ve vaničce
  • Vanilkový lusk
  • šlehačka
  • 2 kostičky kvalitní hořké čokolády
  • Květ tulipánu z důvěryhodného zdroje (nepoužívejte květy z květinářství, protože jsou důkladně chemicky ošetřeny, a tudíž nepoživatelné).
  • Jedlý květ určený ke konzumaci, ale také na ozdobu (např. fialky, macešky)

Postup:

Do misky dáme kopeček vanilkové zmrzliny spolu s květem tulipánu, který opatrně naplníme šlehačkou. Nakonec ozdobíme zmrzlinu vanilkovým luskem, kostičkami čokolády a jedlým květem.

Jemný karamel s ořechy

Ingredience:

  • 2x kopeček – Pegas vanilka s karamelem- vanička
  • Topping s příchutí slaného karamelu
  • Najemno nasekané ořechy
  • 1 belgická vafle
  • 3 plody Physalis

Postup:

Do misky vložte opečenou belgickou vafli, dva kopečky zmrzliny vanilka s karamelem, přidejte plody Physalis, posypte nasekanými ořechy a zalijte toppingem s příchutí slaného karamelu.

Jahodové pokušení

Ingredience:

  • 3x kopeček – Jahodový Mrož ve vaničce
  • Čerstvé jahody
  • Jahodový topping
  • Lístek máty
  • Šlehačka

Postup:

Do misky vložte tři kopečky jahodové zmrzliny, přidejte plátky čerstvých jahod a zalijte jahodovým toppingem. Na závěr ozdobte trochou máty a šlehačkou a ihned podávejte.

Horké maliny

Ingredience:

  • 3x kopeček – Pegas vanilková ve vaničce
  • Horké maliny
  • Jahodový topping
  • Lístek máty

Do misky vložte tři kopečky vanilkové zmrzliny, posypte horkými malinami, zalijte jahodovým toppingem a ozdobte trochou máty.

Dětská párty

Ingredience:

  • 2x kopeček Tutti Frutti zmrzliny
  • 1 kopeček – Pegas vanilková ve vaničce
  • Medvídek oplatka
  • Barevné tyčinky
  • Šlehačka

Postup:

Do misky vložte jeden kopeček vanilkové a dva kopečky Tutti Frutti zmrzliny, posypte barevnými tyčinkami, přidejte oplatku a ozdobte trochou šlehačky.

Zmrzlinový čokobanán

Ingredience:

  • 2x kopeček – Pegas Extra čokoládová
  • 1x kopeček –Prima Stracciatella
  • 5 plátků banánu
  • Šlehačka
  • Hoblinky čokolády
  • Čokoládový topping

Postup

Do misky vložte dva kopečky čokládové zmrzliny, 1 kopeček stracciatelly, přidejte plátky banánu, posypte hoblinkami čokolády a zalijte čokoládovým toppingem.

Barevná nálada

Ingredience:

  • 2 trubičky
  • 1 kopeček – Pegas vanilkový ve vaničce
  • 1 kopeček – Jahodový Mrož ve vaničce
  • 1 kopeček čokoládové
  • Šlehačka

Postup:

Do misky vložte jeden kopeček vanilkové, jahodové a čokoládové zmrzliny, přidejte dvě sladké trubičky, ozdobte trochou šlehačky a ihned podávejte.